Η τοξικότητα της σοκολάτας στα κατοικίδια

Πότε είναι τοξική η σοκολάτα για το κατοικίδιο μας;

Η σοκολάτα, είναι άμεσα τοξική επειδή περιέχει μεθυλοξανθίνες. Συγκεκριμένα, οι μεθυλοξανθίνες που περιέχει η σοκολάτα είναι η θεοβρωμίνη και η καφεΐνη. Τόσο η καφεΐνη όσο και η θεοβρωμίνη παράγουν παρόμοια αποτελέσματα, με τα αποτελέσματα της θεοβρωμίνης να διαρκούν πολύ περισσότερο από ό, τι η καφεΐνη.

Το υγρό σοκολάτας είναι το υγρό που προκύπτει από την άλεση των ξεφλουδισμένων κακάο.

Το βούτυρο κακάο είναι το λίπος που εξάγεται από το ποτό σοκολάτας. Η σκόνη κακάου είναι το στερεό που παραμένει μετά την αφαίρεση του βουτύρου κακάου από το υγρό σοκολάτας. Η σκόνη μπορεί να υποστεί επεξεργασία με αλκάλια σε μια διαδικασία που ονομάζεται Dutching ή μπορεί να μείνει μόνη της. Σημειώστε τη φύση της σκόνης κακάου σε χαμηλά λιπαρά, εξ ου και η χρήση της στο ψήσιμο με χαμηλά λιπαρά Η σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (ψησίματος) είναι βασικά ευθύ ποτό σοκολάτας που περιέχει 50% έως 60% βούτυρο κακάο.

Η μαύρη σοκολάτα (επίσης γνωστή ως ημι-γλυκιά σοκολάτα) είναι σοκολάτα που είναι 35% λικέρ σοκολάτας (το υπόλοιπο είναι ζάχαρη, βανίλια ή λεκιθίνη).

Η σοκολάτα γάλακτος είναι σοκολάτα που είναι τουλάχιστον 10% λικέρ σοκολάτας, ενώ το υπόλοιπο είναι στερεά γάλακτος, βανίλια ή λεκιθίνη.

Όσο περισσότερο υγρό σοκολάτας υπάρχει σε ένα προϊόν, τόσο περισσότερη θεοβρωμίνη υπάρχει.

Η θεοβρωμίνη προκαλεί:

●Εμετό

●Διάρροια

●Υπερκινητικότητα

●Τρέμουλο

●Επιληπτικές κρίσεις

●Ο καρδιακός ρυθμός που τρέχει εξελίσσεται σε μη φυσιολογικούς ρυθμούς

●Σε σοβαρές περιπτώσεις, θάνατο

Η λευκή σοκολάτα ουσιαστικά δεν έχει θεοβρωμίνη και είναι μόνο πρόβλημα λόγω της περιεκτικότητάς της σε λιπαρά. Αυτό που χρειάζεται ο κτηνίατρός σας είναι να γνωρίζετε τον τύπο της σοκολάτας και πόση ποσότητα πιθανότατα καταναλώθηκε. Εάν δεν είναι σαφές πόση σοκολάτα καταναλώθηκε πραγματικά, η μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα θα πρέπει να προσδιοριστεί με βάση το ποσό καραμέλας / κέικ κ.λπ. που λείπει.

Χρειάζονται σχεδόν τέσσερις μέρες για να λειτουργήσει η επίδραση της σοκολάτας από το σύστημα του σκύλου. Εάν η σοκολάτα μόνο φαγώθηκε, είναι δυνατόν να προκληθεί εμετός. Διαφορετικά, χρειάζονται νοσηλεία και υποστήριξη. Είναι σύνηθες για τις κλινικές να λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις σχετικά με κατοικίδια ζώα που βρέθηκε ότι κατανάλωναν ένα προϊόν σοκολάτας και ο ιδιοκτήτης επιθυμεί να μάθει εάν το ποσό ήταν τοξικό. Για να απαντήσετε σε τέτοιες ερωτήσεις, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το βάρος του κατοικίδιου, τον τύπο της σοκολάτας και την ποσότητα της σοκολάτας. Οι αριθμομηχανές σοκολάτας είναι διαθέσιμες στις περισσότερες κτηνιατρικές πρακτικές και μπορεί να προσδιοριστεί σχετικά γρήγορα εάν το κατοικίδιο ζώο πρέπει να κάνει εμετό αμέσως. Πατήστε εδώ για να βρείτε έναν τέτοιο υπολογιστή τοξικότητας της σοκολάτας.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll Up